Modellen met een maatje meer maken vrouwen gelukkiger

Steeds meer modemerken werken samen met modellen met een maatje meer. Uit een studie van de Florida State University blijkt dat dit goed is voor de diversiteit in de mode-industrie, maar dat het ook goed is voor jouw mentaal welzijn.

Een team wetenschappers bevroeg 49 jonge vrouwen die allemaal graag iets magerder willen zijn. De deelneemsters kregen op een groot scherm verschillende foto’s te zien van modellen – van magere tot volslanke meisjes. Vervolgens moesten ze vragen beantwoorden over hun eigen lichaam en aangeven hoe goed ze in hun vel zitten.

Tijdens dat proces werd de hersenactiviteit van de vrouwen gemeten, waardoor de vorsers zicht kregen op wat de beelden losmaakten.

Het resultaat was dat de vrouwen konden zich na de test vooral de ’echte’ modellen herinneren. Wanneer er foto’s van magere modellen op het scherm verschenen, begonnen de proefpersonen zich enorm met hen te vergelijken. De focus op het model vervaagde en na de test herinnerden ze zich de slanke meisjes het minst. Maar belangrijker was,  de superslanke modellen bezorgden de deelneemsters een lager gevoel van eigenwaarde maar met de modellen met meer realistische maten vergeleken de vrouwen zich minder. Ze waren ook gelukkiger met hun eigen lichaam.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.