Wiskunde kan ook plezant zijn, er is een formule gevonden voor het perfecte achterwerk

Beyoncé en Sophia Loren zijn ermee gezegend en Elizabeth Taylor was ermee gezegend: het perfecte vrouwelijke achterwerk. Wetenschappers zijn er nu in geslaagd om een wiskundige formule te vinden voor de berekening van de ideale kont. Alles draait rond de verhouding tussen het middel en de heupen.

Het nieuws staat in het julinummer van het vaktijdschrift ‘Plastic and Reconstructive Surgery’. De onderzoekers ondervroegen een aantal testpersonen uit 40 landen en daarvan gaven er 1.032 een bruikbare mening.Ze kregen telkens een foto van het achterwerk van een vrouw te zien dat met de computer was bijgewerkt in een hele reeks verschillende verhoudingen. Als resultaat was dat de meesten (39 procent) het achterwerk verkozen waarvan de verhouding van middel en heupen 0,7 bedroeg.Komt dicht in de buurt: popster BeyoncĂ©, die met een middel van 66,04 centimeter en heupen van 101,6 centimeter op 0,65 uitkomt.

Geografisch, etnisch en cultureel zijn er wel wat verschillen. Zo wordt in Latijns-Amerika een groot achterwerk het meeste geapprecieerd maar men kiest altijd voor dezelfde verhouding, ongeacht het BMI.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.