Erg, erg, zoveel negatieve commentaren na een fotoshoot in Vogue

De Britse blogster Callie Thorpe was in de wolken toen ze in Vogue mocht poseren aan de zijde van klinkende namen zoals Bella Hadid, Kendall Jenner, Karlie Kloss en Ashley Graham. Net als die laatste is Thorpe namelijk een vrouw met een maatje meer. Hoewel ze enige commentaar wel gewoon is, had ze nooit durven denken dat ze zoveel haatberichten zou krijgen na de fotoshoot.

Liefst 900 negatieve commentaren zag Callie Thorpe verschijnen onder een foto die ze van zichzelf had gedeeld op Instagram waarin ze in bikini te zien is. Die foto was het resultaat van een fotoshoot voor de Britse Vogue waarmee ze haar meisjesdroom in vervulling zag gaan. Ze had nooit gedacht dat ze gevraagd zou worden, net omdat ze nu eenmaal een maatje meer heeft. Toch was Callie niet voorbereid op de vele gemene commentaren die ze onder ogen zou krijgen. “Val asjeblieft niet in het zwembad, want een tsunami is wel het laatste wat ze daar kunnen gebruiken”, klonk het in een van de haatberichten.

Al die negativiteit overschaduwde uiteindelijk het geluk dat ze voelde na de fotoshoot. “Het was de eerste keer dat ik Vogue echt diversiteit zag omarmen. Ik was zo trots en ben dat nog steeds, maar ik moet dit probleem aankaarten. Ik hoop dan ook dat dit filmpje het debat erover kan aanwakkeren. Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen zo haatdragend kunnen zijn en het maakt me triest dat sommigen onder jullie hier alleen gebukt onder gaan. Ik wil dat jullie allemaal begrijpen dat ik me het zwijgen niet laat opleggen door deze pesters. Ik ga hierdoor niet stoppen met vrouwen te helpen zich beter over zichzelf te doen voelen en ik zal niet zwijgen. Ik hoop dat jullie daar mee voor zullen vechten.”

Bron HNB

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.