Volgens een eminente dokter horen modellen met een maatje meer niet op de catwalk


Wij zijn er nog niet, de acceptatie van vrouwen in alle maten en vormen. Op de catwalk van de Sports Illustrated Swimsuit 2018 show vorige maand, liepen heel wat plussize modellen mee. Een initiatief dat op heel wat lof kon rekenen, maar uiteraard is er iemand het niet mee eens en deze maal is het dokter Brad Frankum.

Tijdens een interview op de BBC vraagt de dokter en voorzitter van de Australian Medical Association, zich af waarom plussize modellen niet dezelfde reactie uitlokken als ultramagere modellen.

Volgens hem is het hetzelfde als een model met een sigaret in haar hand over de catwalk loopt en een model met overgewicht. Zo zou op het eerste model (terecht) kritiek komen maar het model met overgewicht is volgens hem even groot gezondheidsrisico.

Dat hadden we nu nog niet gehoord, roken en een maatje meer is even gevaarlijk.

Maar hij gaat nog verder in zijn betoog, volgens hem mogen plus size modellen nooit op de catwalk in een badpak of in lingerie verschijnen omdat dat teveel de nadruk zou leggen op een “’goed in je vel zitten’.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.