Soms is het lastig om een badpak of bikini te kopen

Heel wat vrouwen vinden bij de aankoop van een bikini hun gading niet in de gewone winkelketens.  Dat heeft niets te maken met het model of de kleurtjes, maar wel alles met de maten en vormen. Vrouwen met een grotere cupmaat of met flinkere billen zijn daarom dikwijls aangewezen op de duurdere speciaalzaken.

Het Britse model Sonny Turner is daar niet gelukkig mee en zij deelde op Instagram een foto van zichzelf in het pashokje. Ze kijkt in de spiegel met een angstige blik omdat het broekje wel enigszins past, maar het bijhorende bovenstukje totaal niet. Ze heeft er dan ook meer dan genoeg van dat ze in de gewone winkelketens niets van badmode in haar maat kan vinden en uitte haar ongenoegen.

Omdat de meeste winkels en webshops haar, en dat van zeer veel vrouwen, probleem niet begrijpen heeft zij nu enkele tips gegeven die de verantwoordelijken van deze winkels kunnen volgen.

Een bikini of badpak moet meer bedekken dan alleen de tepels

Grote borsten hebben volgens Sonny meer ondersteuning nodig en een bikini moet meer bedekken dan enkel de tepels. Er zijn ook cups nodig die de borsten samenbrengen in plaats van er een grote gapende leegte tussen te creëren. We hebben nood aan bandjes die niet zo hard spannen dat het lijkt alsof onze nek elk moment kan afknappen.

Valse borsten

Volgens Turner verdienen vrouwen met een dergelijk lichaamstype meer keuze. “We willen meer dan de doorsnee zwarte badmode, want geloof het of niet maar sommigen onder ons dragen graag strings. Niet alles hoeft altijd met een hoge taille te zijn. We zullen jullie bovendien moeten vragen om niet langer gebruik te maken van modellen met valse borsten die geen ware voorstelling zijn van hoe een bh er zou uitzien bij hangborsten. Het is niet eerlijk dat we geen leuke badmode kunnen dragen enkel en alleen omdat we anders gebouwd zijn.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.