Sommigen leren het nooit: volgens Katia Alens oogt fashion nu eenmaal mooier bij maatje 34″

Sommigen zullen het nooit leren. Katia Alens, een ex Miss BelgiĆ«, heeft onlangs heel wat kritiek geoogst met haar uitspraken op Radio 1. Ze nam het op voor de (graat)magere modellen die tijdens de modeweken op de catwalk flaneren. Zij stoort zich zelfs aan opmerkingen als “te slank”. Omdat de camera verdikt, vindt zij meisjes met maatje 34 in de haute couturewereld te verantwoorden. “Dat is fashion.”

Het ex-model werkt nu als styliste en organiseert zelf modeshows. En ze krijgt de kriebels van kritiek als “die modellen zijn te mager”. Zo vroeg Katia zich af wat te mager nu precies is. “Dat is voor iedereen anders. Ik vind magerslank heel mooi. Het gaat hier om een bepaalde groep, meisjes die uitgekozen werden om mode te showen. De designers vragen niet eender wie om er exact zo uit te zien. Als je zelf gaat shoppen, moet je daar afstand van kunnen nemen. Een kledingstuk kan bij een dame met een maatje meer even mooi zijn. Maar de beelden uit de high fashion moet je laten zijn, daar is niks fout mee.”

“Als ik als lingeriemodel een beetje een buikje had, dan werd ik daar ook op aangesproken”, ging Katia verder. “Vorige week had ik nog een grote show, waar een badpakmodel wat te zwaar was. En het publiek geeft daar ook commentaar op. Achteraf hoor ik ook dat het badpak toch niet perfect paste. Dat gaat niet over die vrouw zelf, maar over fashion. Kleren zien er nu eenmaal niet zo mooi uit in maat 38. Maatje 34 komt mooier over op foto.”

De uitspraken van Katia oogsten heel wat kritiek op social media. Op Facebook staat te lezen: “Katia kan maar beter haar licht eens opsteken bij de anorexia-afdeling van een ziekenhuis.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.